Aktuální číslo:

2024/6

Téma měsíce:

Éčka

Obálka čísla

Ocenění Učenou společností ČR

 |  7. 6. 2012
 |  Vesmír 91, 318, 2012/6

Učená společnost ČR udělila Medaili Učené společnosti České republiky za zásluhy o rozvoj vědy:

RNDr. Jiřímu Grygarovi, CSc., za jeho přínos české i mezinárodní astronomii a obecně vědě a jejímu šíření.

Prof. PhDr. Martinu Hilskému, CSc., za jeho aktivity vědecké, překladatelské a učitelské.

Učená společnost ČR udělila cenu Učené společnosti v kategorii vědecký pracovník:

Prof. Dr. Petru Čornejovi, DrSc., za mimořádný badatelský přínos českému dějepisectví, jehož výsledky kvalifikovaně otvírá i širší veřejnosti.

RNDr. Jaroslavu Stejskalovi, CSc., za vynikající výsledky v oblasti výzkumu vodivých polymerů.

Učená společnost ČR udělila cenu Učené společnosti v kategorii mladý vědecký pracovník:

Mgr. Otakaru Frankovi, Ph.D., za fundamentální studium mechanické deformace grafénu.

RNDr. Janu Veselému, Ph.D., za rozvoj nových chemických transformací pomocí organokatalýzy.

Učená společnost ČR udělila cenu pro pedagogy: RNDr. Janě Dobrorukové a Mgr. Miroslavu Stulákovi

Učená společnost ČR udělila cenu kolektivu vysokoškolských pracovníků a studentů: RNDr. Petru Holzhauserovi, Ph.D., RNDr. Michalu Kolářovi, doc. RNDr. Janu Kotkovi, Ph.D., RNDr. Tomáši Kuchařovi, Ph.D., Bc. Luďkovi Mikovi, Mgr. Petru Cíglerovi, Ph.D., doc. RNDr. Petru Slavíčkovi, Ph.D.

Ke stažení

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Věda a společnost

O autorovi

Jiřina Jelínková

Doporučujeme

Genová terapie ALS : jsme na začátku naděje

Genová terapie ALS : jsme na začátku naděje

Je to krutá a zatím nevyléčitelná nemoc. Amyotrofická laterální skleróza. Americká léková agentura FDA však nedávno schválila pro medicínskou...
(Ne)umělá sladidla

(Ne)umělá sladidla uzamčeno

Adam Obr  |  3. 6. 2024
Když loni v létě zařadilo WHO aspartam na seznam látek, které mají potenciál způsobovat rakovinu, dosáhla diskuse o škodlivosti nekalorických...
Příběhy řasových éček

Příběhy řasových éček

Richard Lhotský  |  3. 6. 2024
Přídatné látky v potravinách, familiárně přezdívané pro svůj kód éčka, vzbuzují u řady lidí obavy a strach. Přesto se mezi nimi najdou i látky...