Komerční prezentace
Registrace uživatele

Přihlašte se k odběru informací, novinek, získejte přístup do diskuzního fóra.

Vesmír č. 10
Vesmír č. 10
Toto číslo vychází
2. 10. 2017
Novinky
Zdarma jedno celé číslo Vesmíru v pdf.
• Říjnové číslo Vesmíru
reklama

téma — potraviny

Publikováno: Vesmír 95, 400, 2016/7

Jazykové sedmero

Zajímavosti ze světa chuti (Vesmír 95, 382, 2016/7)

Devět miliard hladových krků

Zemědělství hledá cesty k vyšším výnosům (Vesmír 95, 400, 2016/7)

Lesk a bída mořského rybolovu

Současný rybolov – průmyslový odchyt a práce drobných rybářů ( Vesmír 95, 402, 2016/7)

Mikrořasy na talíři

Co všechno nám můžou řasy nabídnout? (Vesmír 95, 406, 2016/7)

Skladování ovoce

Moderní způsoby skladování ovoce jsou technologicky náročný proces (Vesmír 95, 410, 2016/7)

Hořčičná detektivka

Nebezpečný bisfenol v hořčici  (Vesmír 95, 413, 2016/7)

Experiment: Někdo to rád hořké

Otestujte chuťové schopnosti svého jazyka (Vesmír 95, 414, 2016/7)

Nebezpečné mastne kyseliny

Škodí nebo neškodí mastné kyseliny našemu organismu? (Vesmír 95, 417, 2016/7)

Chemie ve službách potravin

Jak potraviny vznikají a z čeho se získávají  (Vesmír 95, 418, 2016/7)

Hladovění zabíjí

Fyziologie hladu a hladovění (Vesmír 95, 421, 2016/7)

Co jedli Etruskové?

Pozůstatky v zatopené studni pposkytují svědectví o stravě (Vesmír 95, 424, 2016/7)

Lepek na pranýři

Opravdu je pšenice nezdravá?  (Vesmír 95, 428, 2016/7)

Mluvit o zázraku přírody nestačí

Marc Van Montagu v rozhovoru o geneticky modifikovaných plodinách (Vesmír 95, 430, 2016/7)

více k tématu na www.vesmir.cz

Amarouny pro 21. století Soylent: kuriozita, nebo jídlo budoucnosti?

…a další příspěvky.

Soubory

článek ve formátu pdf: V201607_400-401.pdf (254 kB)

Diskuse

Žádné příspěvky